Å legge opp masker; fugl på gren

Denne metaforen brukes på Steinerskolen i arbeidet med å lære å legge opp strikkemasker. Dette kan jo gjøres på to måter: med to pinner, eller med en pinne i høyrehånd og tråden i venstre hånd (bildet). Jeg er ikke sikker på hvilken metode denne lille metaforen forholder seg til, men tror det er sistnevnte. Legg gjerne inn kommentar dersom du har noe å tilføye. Kilde er Cathrine Skartum, lærer ved Steinerskolen i Vestfold. Ved slutten av historien, der alle fuglene flyr sin vei, rekker man opp maskene igjen. Dette er altså en ren trenings-økt, i neste time legger man opp igjen, til et "ordentlig" strikketøy.

En fugl vil sette seg på en gren, den flyr rundt først én gang, så én gang til. Så ser den et hull, smetter inn bak grenen og setter seg på den. Så kommer det en fugl til, enda en og enda en og snart sitter hele flokken side om side på grenen. Så vil de fly, alle på én gang!

Når "fuglene" skal fly, tar læreren ett og ett barn opp foran de andre og spør: "Hvor skal dine fugler fly hen?" Barnet svarer, og rekker opp alle maskene.
(Bildekilde: http://knitting.about.com/od/learntoknit/ss/caston_7.htm)

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/trackback/ping/5420522